3. ERAS Kongresi Yapıldı

3. ERAS Kongresi 16-18 Haziran 2023tarihlerinde, Ankara Sheraton Kongre Merkezi‘nde uluslararası katılımlı olarak yapıldı. Program 16 Haziran Cuma günü yarım günlük ”ERAS Hemşirelerine Yönelik Temel Kurs” ile başladı. Yaklaşık 45 katılımcı ile yapılan kurs son derece interaktif şekilde yürüdü ve başarıyla tamamlandı.

 

 

Saat 13.00’de Dernek Başkanı Haldun Gündoğdu’nun açılış konuşmasının ardından Aydın Yağmurlu ”Medeni Olmaya Dair” başlıklı bir konferans verdi. Arkasından 48 Ulusal konuşmacı ve oturum başkanı ile 8 Uluslararası bilim insanının görev yaptığı kongre programına geçildi (https://www.eras2023.org/bilimsel-program ).

 

 

Uluslararası konuşmacıların olduğu oturumlarda Türkçe-İngilizce-Türkçe eşzamanlı tercüme yapıldı. Kongre boyunca 9 panel, 1 yuvarlak masa, 2 uydu konferans, 3 de sözlü bildiri oturumu gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kongrede salonların devamlı dolu olması ve tartışma bölümlerinin aktif geçmesi sevindiriciydi. Katılımcılar verilen aralarda stand ziyaretlerinin yanısıra hararetli bilimsel ve sosyal görüşmelere de devam ettiler.

 

 

Kongre sırasında ERAS Derneği çatısı altında yürütülen 2 ulusal bilimsel projenin de (PABMOS – PABMICS) değerlendirme toplantıları yapıldı.

 

 

Basımı tamamlanan, 40 bölüm, 344 sayfadan oluşan Türkçe ERAS Kitabı da kongre sırasında satışa sunuldu. Kongreden sonra, kitabı edinmek isteyenler Valör firması ile iletişime geçerek kargo ile isteyebilecekler.

 

 

Katılımcıların ERAS’a olan ilgisi ve merkezlere implante etmekte gösterdikleri gayret ileride yapılması planlanan etkinlikler için son derece yol gösterici oldu. Bilimsel ve sosyal olarak verimli geçen 3 günün ardından gelecekte sağlıkla tekrar buluşmak üzere vedalaşıldı. Kongre sırasında çekilen bütün fotograflara https://www.eras2023.org/Galeri/ adresinden ulaşılabilir.